Aku jadikan susu manusia utk anak manusia dan Aku jadikan susu haiwan utk anak haiwan...

cinta antara kami

cinta antara kami
semoga kemesraan ini kekal berpanjangan

welcome

Selamat datang kepada mereka yang sudi menngunjungi blog ini. Terima kasih daun keladi.lain kali datang lagi ye?
"Dan ibu-ibu hendaklah menyusukan anak-anak mereka selama 2 tahun genap iaitu bagi orang yang hendak menyempurnakan penyusuan itu"

Sunday, April 4, 2010

first time mama breastfeed adam

sekarang mama ada join forum susuibu..bnyk mannfaat..mama ada reaply 1 post..malas nak taip balik so mama copy n paste je..hehe 
 
Re: memang ada ker jenis xde susu badan?
 
 
salam..syabas kat puan..mmg kita nak yang terbaik tuk anak kita..xpela yg pentg kt da cuba seday upaya kita.

sy plak ceasarean coz jantung baby lemah masa da 5cm..huhu ms tgh jahit tu nurse ade letak baby kat my B tp xde susu pn kuar..lepas tu ank sy kne masuk nicu..huhu saya terpisah ngn bb..sedy sgt..bersalin 10.08pg.sy kat tgkt 3 n bb kt tgkt 2. sy nk sgt g kat bb nk bg bf..mitak ngn nurse nk g tgok bb tp nurse ckp awak xleh jalan..ms tu salur kencing pn ada lg..sy ckp nk bg susu kt bb..nurse suh saya duduk dulu n dia naikkn katil sy..mmg sy pening..skjp je sy suh dia turunkn balik..pening sgt2..tp dlm hati nk jp sgt bb nk bg bf..huhu

sy just d benarkn jp bb kalu hsbnd tolakkn coz badan sy lemah lg. mlm tu hsbnd ada job yg mmg da xleh elakkn..so terpksla tggu dia balik..dlm kul 12mlm hsbnd dtg n tolak sy jupa baby..ms tu bb xbukak mata pun..sedeynye..dia lgsng xnk tgok mama dia ni..bila nak bf dia xisap pn..dia xnk..dia da knyg nurse bg fm..huhu hsbnd tggu smpai 1 lebey..da la pg soknye hbnd keje..last2 give up..

soknye cuba pam n mitak tlg kawan sblah katil..tnye cmne nk pam..first bb xprnh guna..sy ckp xde susu..dia ckp jgn ckp cmtu..susu ada..try la..buat la depan dia tp kuar mcm air je..huhu mmg xleh pam..pas tu nekad nk jp bb wlupn suami xde..yakinkan nurse yg sy tul2 da bleh jalan..pdhl Allah je tau time tu..still pening tp depan nurse wat2 kuat takut nati dia xbg pergi plak..huhu time g tu bb br je d beri fm..huhu sedey sgt2..bb still lgsg xnk bukak mata..nurse ckp baby da bley kuar tghr..tp kne setekn bill dulu..diorg da call my husbnd.ms tu my hsbnd da smpai tmpt yg dia ada job tu..bukan bnyk pun rm13.50 je pn..tp my wallet hsbnd bwak balik..dgn sy ader rm10 sy bt spare kot ade nk bl pe2..

sedeynye..my husbnd ckp sggup nk patah balik wlupn jauh just nk bg rm3.50 tu..huhu tp sy ckp xyah la..nati dia plak kelam kabut..ckp kt member kt c 2 n member bg la rm3.50 nk cukupkan..terus je g amik bb..tp nurse plak xkasi bg cz kne byr kt counter bwh..dia risau sy nk kne turun..dia suh tggu hsbnd..husbnd balik kul 4 ptg..huhu tp sy nekad nk g bayar jgk n nk bawak bb duk ngn sy kalu x bb xbf..huhu

seleps sete smua bb d letkkn sbelh sy..time tu br la bb bukak mata dia..terus je sy bg bf..wlaupn xde susu sy bg dia isap jugak.. last2 alhamdulillah..kuar..smpaikn kalu bb xminum baju sy cpt je basah..

da smpai umah sampai breast bengkak2 plak cz susu bnyk wlaupn da di pam n bf..huhu

tu la citenye..time mula2 mmg susu xde sgt so bg je..bl bb isap tu dia stimulate susu tu..nati susu kuar la..

baru2 ni susu mcm kurg,sy amalkan minum air halba..letak halba dlm 20 biji dlm air panas n tggu suam pastu minum air tu..insyaAllah..sy alhamdulillah susu da bnyk balik..

EditReply

No comments:

Post a Comment