Aku jadikan susu manusia utk anak manusia dan Aku jadikan susu haiwan utk anak haiwan...

cinta antara kami

cinta antara kami
semoga kemesraan ini kekal berpanjangan

welcome

Selamat datang kepada mereka yang sudi menngunjungi blog ini. Terima kasih daun keladi.lain kali datang lagi ye?
"Dan ibu-ibu hendaklah menyusukan anak-anak mereka selama 2 tahun genap iaitu bagi orang yang hendak menyempurnakan penyusuan itu"

Tuesday, January 19, 2010

Alhamdulillah..

Murah tul rezeki adam..lum lahir lg tp brg tuk dia da makin bnyak org sedekahkan..huhu arini je dapat berpasang2 baju baby lengkap..dgn tempat letak baby dalam kete,beg baby,tilam n bantal n macam2 la..mak student tmpt yg aku mgjar hadiahkan..huhu terharu tul..barang2 baby dia semuanya di pindahkan ke adam..baju baru2 n yg lum guna n siap ada tag harga lgpn bnyk..anaknya kembali ke rahmatuallah baru2 ni..dia xsggup nk tgk brg2 baby ni coz xnak perasaan sedih tu dtg lg..semua barang2 tu di baginya kat baby yg bakal lahir ni..insayaAllah..hanya Tuhan sahaja yg dpt membalas jasa baik kalian..sebelum ni pun da bnyk dia sedekahkan baju pregnant yg mmg baru2 coz mmg baju2 tu dia br beli tuk pregnant kali ni..lgipun katanye nk pencen da dari pregnant..2 beg kertas yg besar lengkap ngn seluar n blouse semuanye mmg ok lg..tuk pregnant ni aku just beli 1 pasang baju pregnant tu pun tuk bt baju raye..yg lain2 kakak2 ipar n kakak tu yg bg..da bnyk sgt..nk bli pun xberbaloi coz yg sedia ada ni pun da xterpakai..

Friday, January 8, 2010

hari rest kat umah

hehe..setelah penat ngn semalam yg pgnye quiz n malamnye midterm arini aku lepak je kt umah..smlm ngn sehari sblmnye turun ke uia 8pg balik 11mlm..mmg penat..gara2 study 4 da quiz pg rabu n khamis pg quiz mlm midterm.penat mgadap buku..belakang pn sakit2 coz menunduk je..tp 1 je yg aku xbleh tahan..lapo..huhu tghri smlm cm xprcy aku bleh abeskn nasi yg bg aku bnyk sgt2 tu..siap rse cm nk tmbh lg tuh..huhu ptgnye mkn roti yg aku bwk dr umh n minum air kotak..smntr nk tggu mlm tu mmg da lapar balik la..mlm td jawab midterm pn perut dlm kelaparan..balik umah mlm td adik msg ckp dia da masak mee kari,my husbnd plak ade blikan sebijik piza kt pasar mlm yg regular saiz kot.balik tu pe lg..makan la..pastu tertdo kekenyangn..hehe kul 2.30 terjg dr tdo ngn perut yg lapar..cepat tul mknn d proses..xtau nk mkn pe,last2 bt susu je..aku minum 2/3 gelas..pastu tertdo ats kerusi ngn gelas d tgn.bgn kul 5 rase basah2 kat kain aku..tgk susu tu tumpah rupanye..sempt lg aku habiskn bakinye..hehe lepas solat tdo balik..bgn2 kul 11..hehe ni mesti sbb xcukup rest cz sehari sblmnye aku bgn 2 pg study..bgn pg td pn lapar sgt2..aku ckp kt hsbnd nk mkn roti canai..di sbbkn ramai sgt org beratur nk bl roti canai so dia belikn nasi lemak je..dia xnk bg aku yg lapar ni tggu lame2..aku plak yg kt umh ni mmg xtahan lapar.bt je air smtara nk tggu dia balik tu aku da mkn roti bt alas perut..dia balik je ape lg..smbg plak mkn nasi lemak..hehe ptg karang nk ajak husbnd g jalan2 tp kne tggu dia abeskn mgedit dulu..huhu tgh plan2 lg nk ke mane..rase cm nk g pantai..huhu da lame xg..tp tgk la dulu...kt area cni PD jela paling dekat..tp cm jauh la plak..huhu