Aku jadikan susu manusia utk anak manusia dan Aku jadikan susu haiwan utk anak haiwan...

cinta antara kami

cinta antara kami
semoga kemesraan ini kekal berpanjangan

welcome

Selamat datang kepada mereka yang sudi menngunjungi blog ini. Terima kasih daun keladi.lain kali datang lagi ye?
"Dan ibu-ibu hendaklah menyusukan anak-anak mereka selama 2 tahun genap iaitu bagi orang yang hendak menyempurnakan penyusuan itu"

Thursday, April 22, 2010

set bersalin dan urut

Salam

kami menyediakan package untuk ibu2 selepas bersalin seperti:

-barut
-bengkung
-ubat kempis perut
-ubat sapu badan
-pilis
-herba untuk mandian
-urut untuk buang angin,kebas2,keluar susu,sengkak dan lain2
-lilit pingang-untuk slim
-Jamu untuk dalaman
-mandikan baby
-mandikan ibu
-Jaga dalam pantang

Untuk urut biasa
-urat belikat
-sakit pinggang
-sakit kepala
-naikkan peranakan
(membantu mereka yang mempunyai masalah untuk mendapatkan anak)
-kebas
-selepas keguguran
-urut rempah (lulur)

Bekam angin
Bekam darah

sesiapa yang berminat boleh PM 0132566894..

Monday, April 19, 2010

Ayah ada opis baru

salam..
nampaknye sampai juga hajat suamiku untuk bukak ofis walaupun sebelah rumah je..hehe sebenarnya tu lagi baik coz aku xnak masanya habis kat ofis je nati..masa tuk kami (adam n aku la tu) dah jadi kurang..kalu ofis sebelah je bleh je la pergi jenguk..adam pun boleh pergi sendiri je nanti..hehe
waktu pantang dah pun habis..tapi nampak gayanya xbleh nak bebas sangat makan apa saja..baru2 ni dah kene pergi klinik uia memandangkan luka dah berair dan bernanah sikit..huhu
kalu nak tahu ini la kesan daripada perangai aku ni yang memang xnak dengar cakap orang..dah jumpa dc,dc suh cuci 3 hari berturut2..dah jadi 1 kerja la plak..orang lain dah abis pantang happy tapi aku ni sebaliknya pulak..pandai pulak tu nangis bila luka tak baik2..tapi bab makan still degil..hehe
keras kepala tul..ketuk sikit..hehe yang terbaru darah masih kuar lagi..padahal dah kering..tapi still dalam 60hari lagi so still di kira nifasla..apa lagi aku..menangis lagi..uwaaaa..manja! haha
sekarang duk jela rumah..last week dah start mengajar...(tengok,degil lagi) xtau la nak cakap apa lagi kat diri sendiri..memang degil! hehe mak aku call pun terkejut bila aku cakap dah start mengajar..hehe
kesian adam aku tinggalkan dia..sebelum 10minit nak habis mengajar dapat mesej dari husbnand cakap adam dah menangis setengah jam sebut ma..susu yang aku perah aku tinggal untuk dia,tapi dia refuse..huhu padahal sebelum tu boleh je minum dalam botol..saje la tu..dia dah perasan aku xde..dah kenal mama dengan ayah yer?pandai ank mama sorang ni..aku memang balik awal la mengajar,sampai je rumah xdengar pulak suara dia menagis..tengok2 dah tertido dengan air mata..olo..kesian anak mama..huhu masuk je rumah dia tersedar terus nangis..bila mama dia datang je terus diam..apa lagi..bergayut la kat mama dia dekat sejam jugak la..macam xnak lepas..dia gengam tangan aku ni kemas2..kesian tul..huhu esoknya dia buat perangai..dia xnak tido..fobia kot kena tinggal..aku nak ke dapur pun susah..dia nak tengok muka mama dia ni jugak..layan je la..samapaikan malam pun dia xnak tido..aku tido buat2 tutup mata dan jeling sebelah baru nampak dia tutup mata tu pun nampak dia perhatikan mama dia lagi..last2 2 2 tertido..hehe

Sunday, April 4, 2010

first time mama breastfeed adam

sekarang mama ada join forum susuibu..bnyk mannfaat..mama ada reaply 1 post..malas nak taip balik so mama copy n paste je..hehe 
 
Re: memang ada ker jenis xde susu badan?
 
 
salam..syabas kat puan..mmg kita nak yang terbaik tuk anak kita..xpela yg pentg kt da cuba seday upaya kita.

sy plak ceasarean coz jantung baby lemah masa da 5cm..huhu ms tgh jahit tu nurse ade letak baby kat my B tp xde susu pn kuar..lepas tu ank sy kne masuk nicu..huhu saya terpisah ngn bb..sedy sgt..bersalin 10.08pg.sy kat tgkt 3 n bb kt tgkt 2. sy nk sgt g kat bb nk bg bf..mitak ngn nurse nk g tgok bb tp nurse ckp awak xleh jalan..ms tu salur kencing pn ada lg..sy ckp nk bg susu kt bb..nurse suh saya duduk dulu n dia naikkn katil sy..mmg sy pening..skjp je sy suh dia turunkn balik..pening sgt2..tp dlm hati nk jp sgt bb nk bg bf..huhu

sy just d benarkn jp bb kalu hsbnd tolakkn coz badan sy lemah lg. mlm tu hsbnd ada job yg mmg da xleh elakkn..so terpksla tggu dia balik..dlm kul 12mlm hsbnd dtg n tolak sy jupa baby..ms tu bb xbukak mata pun..sedeynye..dia lgsng xnk tgok mama dia ni..bila nak bf dia xisap pn..dia xnk..dia da knyg nurse bg fm..huhu hsbnd tggu smpai 1 lebey..da la pg soknye hbnd keje..last2 give up..

soknye cuba pam n mitak tlg kawan sblah katil..tnye cmne nk pam..first bb xprnh guna..sy ckp xde susu..dia ckp jgn ckp cmtu..susu ada..try la..buat la depan dia tp kuar mcm air je..huhu mmg xleh pam..pas tu nekad nk jp bb wlupn suami xde..yakinkan nurse yg sy tul2 da bleh jalan..pdhl Allah je tau time tu..still pening tp depan nurse wat2 kuat takut nati dia xbg pergi plak..huhu time g tu bb br je d beri fm..huhu sedey sgt2..bb still lgsg xnk bukak mata..nurse ckp baby da bley kuar tghr..tp kne setekn bill dulu..diorg da call my husbnd.ms tu my hsbnd da smpai tmpt yg dia ada job tu..bukan bnyk pun rm13.50 je pn..tp my wallet hsbnd bwak balik..dgn sy ader rm10 sy bt spare kot ade nk bl pe2..

sedeynye..my husbnd ckp sggup nk patah balik wlupn jauh just nk bg rm3.50 tu..huhu tp sy ckp xyah la..nati dia plak kelam kabut..ckp kt member kt c 2 n member bg la rm3.50 nk cukupkan..terus je g amik bb..tp nurse plak xkasi bg cz kne byr kt counter bwh..dia risau sy nk kne turun..dia suh tggu hsbnd..husbnd balik kul 4 ptg..huhu tp sy nekad nk g bayar jgk n nk bawak bb duk ngn sy kalu x bb xbf..huhu

seleps sete smua bb d letkkn sbelh sy..time tu br la bb bukak mata dia..terus je sy bg bf..wlaupn xde susu sy bg dia isap jugak.. last2 alhamdulillah..kuar..smpaikn kalu bb xminum baju sy cpt je basah..

da smpai umah sampai breast bengkak2 plak cz susu bnyk wlaupn da di pam n bf..huhu

tu la citenye..time mula2 mmg susu xde sgt so bg je..bl bb isap tu dia stimulate susu tu..nati susu kuar la..

baru2 ni susu mcm kurg,sy amalkan minum air halba..letak halba dlm 20 biji dlm air panas n tggu suam pastu minum air tu..insyaAllah..sy alhamdulillah susu da bnyk balik..

EditReply

Saturday, April 3, 2010

adam yang mengantuk

anak mama ngantuk ye cayunk? mama sayang adam..muah3x!!

My family :)

Alhamdulillah..ni la dia Adam..pelengkap kebahgiaan kami..semoga besar nati jadi orang yang berguna ye adam??

breastfeeding

salam..pengalamn baru menyusukan anak plak..hehe ingatkan time pregnant je aku akan kelaparan..rupanye di sambung plak ngan menyusu..sekarang aku rase cam time pregnant je..kejap2 lapar..husband gak la yang jadi mangsa buatkan air or masakkn something..adam ni kuat menyusu..tu la..aku pun kene la banyak makan nak bagi susu ni sedia ada..macam2 gak aku makan nak bagi susu ni still ada tuk adam..sekarang ni amalkan makan halba..ok la..kadang2 kalu adam ni lambat menyusu aku terpaksa pam dulu..sekarang ni aktif baca forum susu ibu..so xde la rase keseorangan..rase motivate nk bf until 2 year..insyaAllah..nati da masuk kelas nati nampaknye kene la rajin mengepam nak buat stok untuk adam..xpela demi anakku adam hamdi..susu ibu yang terbaik untukmu..hehe