Aku jadikan susu manusia utk anak manusia dan Aku jadikan susu haiwan utk anak haiwan...

cinta antara kami

cinta antara kami
semoga kemesraan ini kekal berpanjangan

welcome

Selamat datang kepada mereka yang sudi menngunjungi blog ini. Terima kasih daun keladi.lain kali datang lagi ye?
"Dan ibu-ibu hendaklah menyusukan anak-anak mereka selama 2 tahun genap iaitu bagi orang yang hendak menyempurnakan penyusuan itu"

Monday, April 19, 2010

Ayah ada opis baru

salam..
nampaknye sampai juga hajat suamiku untuk bukak ofis walaupun sebelah rumah je..hehe sebenarnya tu lagi baik coz aku xnak masanya habis kat ofis je nati..masa tuk kami (adam n aku la tu) dah jadi kurang..kalu ofis sebelah je bleh je la pergi jenguk..adam pun boleh pergi sendiri je nanti..hehe
waktu pantang dah pun habis..tapi nampak gayanya xbleh nak bebas sangat makan apa saja..baru2 ni dah kene pergi klinik uia memandangkan luka dah berair dan bernanah sikit..huhu
kalu nak tahu ini la kesan daripada perangai aku ni yang memang xnak dengar cakap orang..dah jumpa dc,dc suh cuci 3 hari berturut2..dah jadi 1 kerja la plak..orang lain dah abis pantang happy tapi aku ni sebaliknya pulak..pandai pulak tu nangis bila luka tak baik2..tapi bab makan still degil..hehe
keras kepala tul..ketuk sikit..hehe yang terbaru darah masih kuar lagi..padahal dah kering..tapi still dalam 60hari lagi so still di kira nifasla..apa lagi aku..menangis lagi..uwaaaa..manja! haha
sekarang duk jela rumah..last week dah start mengajar...(tengok,degil lagi) xtau la nak cakap apa lagi kat diri sendiri..memang degil! hehe mak aku call pun terkejut bila aku cakap dah start mengajar..hehe
kesian adam aku tinggalkan dia..sebelum 10minit nak habis mengajar dapat mesej dari husbnand cakap adam dah menangis setengah jam sebut ma..susu yang aku perah aku tinggal untuk dia,tapi dia refuse..huhu padahal sebelum tu boleh je minum dalam botol..saje la tu..dia dah perasan aku xde..dah kenal mama dengan ayah yer?pandai ank mama sorang ni..aku memang balik awal la mengajar,sampai je rumah xdengar pulak suara dia menagis..tengok2 dah tertido dengan air mata..olo..kesian anak mama..huhu masuk je rumah dia tersedar terus nangis..bila mama dia datang je terus diam..apa lagi..bergayut la kat mama dia dekat sejam jugak la..macam xnak lepas..dia gengam tangan aku ni kemas2..kesian tul..huhu esoknya dia buat perangai..dia xnak tido..fobia kot kena tinggal..aku nak ke dapur pun susah..dia nak tengok muka mama dia ni jugak..layan je la..samapaikan malam pun dia xnak tido..aku tido buat2 tutup mata dan jeling sebelah baru nampak dia tutup mata tu pun nampak dia perhatikan mama dia lagi..last2 2 2 tertido..hehe

No comments:

Post a Comment