Aku jadikan susu manusia utk anak manusia dan Aku jadikan susu haiwan utk anak haiwan...

cinta antara kami

cinta antara kami
semoga kemesraan ini kekal berpanjangan

welcome

Selamat datang kepada mereka yang sudi menngunjungi blog ini. Terima kasih daun keladi.lain kali datang lagi ye?
"Dan ibu-ibu hendaklah menyusukan anak-anak mereka selama 2 tahun genap iaitu bagi orang yang hendak menyempurnakan penyusuan itu"

Saturday, December 26, 2009

31 weeks da anak mama ni

Usia Adam dalam perut mama sekarang ni da 31 weeks tau..cepat je masa berlalu. Da makin besar da ank mama dalam perut mama nie. Kadang2 mama selalu jugak cakap kat ayah,abang tolong tumpangkan adam kat perut abang jap boleh? huhu mama cakap penat bawak adam..tapi ayah cakap xbaik mengeluh. yela xbaik mama nikan mengeluh berat bawak adam..mesti adam kecilk ati dengar mama ckp cmtu..mama mintak maaf ye? sayang anak mama sorang ni..malam tadi xbnyk ragam plak adam,maybe adam tau ayah xde so adam xnak menambahkan lg masalah mama..thanx sayang. Mama teringat masa awal pregnant dulu,mama masih aktif pergi kelas wataniah. Sehari tu wataniah ade buat senam aerobik ngn suksis. Mama kompius same ada nk join diorg ke x..yela takut orang cakap mengada2 plak kalu xbuat nati..mama dengan selambanye aerobik sekali ngn diorg. Cuma mama control jgak la..yg lasak2 sgt mama buat sikit2 je..abis je aerobik tu perut mama da rasa sakit..mama mula risau,takut jadi pe2 kat adam kerana kedegilan mama ni. Mama mitak ngn koperal mama nak balik, koperal ckap dia xnk amik risiko so dia suh balik..sblm tu dia tanye mama "tadi aerobik buat ker?" mama ingat dia nk marah kalu mama cakap xbuat,so mama cakap mama buatla,lgpun mmg mama buat pun..koperal tu cakap "lain kali jangan buat ye,nati jadi pe2 plak susah saya" sebenarnye time tu your grandmther dtg umh mama..adik2 mama pn dtg,mmg mama nk balik awal coz nk jupa diorg..hehe balik je umah leh je g jalan2 KLCC ngn diorg..tp mmg mama xtipu yg mama rasa sakit kat perut lepas aerobik tu..balik umah ayah marah mama. Kalu ikutkan mmg ayah x bg mama pergi pe2 latihan wataniah lagi. Tapi mama risau nati kne repeat wataniah. Atleast mama pergi n tunjukkn muka ni pun da kira ok. yela xsemua orang paham keadaan mama sekarang ni..yg paham ok la,tp yg xpaham tu nati diorg cakap mama ni mengada2 plak..huhu bukan senang tau nak ngandungkan adam 9 bulan ni..huhu setiap malam isnin dan selasa mama still mengajar tuition. Rase rugi plak nk stop. Lagipun mama rasa mama still mampu. Paling kurang dapat jugak la bantu ayah cari duit and simpan sikit tuk adam for da future..Sekarang mama tau pergorbanan seorg ibu..huhu penat..last week mama nak g kelas yg last kul 11.30am, masa tu xbleh masuk lg coz student kelas tu lum kuar lg..dengan buku yg berat kat tangan and ngn adam lagi,mama nmpak letih. Kawan mama tgok mama and cakap "aku kesian la tengok ko lia,aku dulu pregnant tau la cmne rasenye" huhu terharu ade org memahami keadaan mama masa tu..huhu mama xbleh lg nk contact ayah pagi ni. Maybe dia xkuar lg kot dari tempat tu..mmg ayah cakap petang baru dia balik..kita tunggu jela..pe lg yg boleh kita buat..apa yang mampu mama buat sekarang adalah berdoa agar ayah selamat..Amin

2 comments:

  1. sian kat mak su...relax la...nikmati saat2 ini sepenuhnya (mentally prepared)...bukan suma orang dapat rasa...

    ReplyDelete
  2. thanx..mmg betul2 kne "mentally prepared"..huhu awal2 pregnant lg la..kat kelas ngatuk je..rase nk kne letak tongkat je kat mata ni..sekrg ni da ok la sket. mlm2 kne tdo awal..huhu

    ReplyDelete