Aku jadikan susu manusia utk anak manusia dan Aku jadikan susu haiwan utk anak haiwan...

cinta antara kami

cinta antara kami
semoga kemesraan ini kekal berpanjangan

welcome

Selamat datang kepada mereka yang sudi menngunjungi blog ini. Terima kasih daun keladi.lain kali datang lagi ye?
"Dan ibu-ibu hendaklah menyusukan anak-anak mereka selama 2 tahun genap iaitu bagi orang yang hendak menyempurnakan penyusuan itu"

Wednesday, June 9, 2010

Alhamdulillah..murah rezeki mama n adam :)

salam..syukur sangat-sangat. Akhirnya mama dapat apa yang mama mahukan ;) tadi baru je sampai chest freezer..ala macam peti ais letak aiskrim tu. Beli ni sebab nak buat stok susu semata-mata..bersemangat nak kumpul stok sekarang ni. sebelum ni susu cepat je expired..yela letak kat peti ais 2 pintu..tahan 2 minggu je..

peti ais 1 pintu:2 minggu
peti ais 2 pintu: 3 bulan
chest/deep freezer: 6-12bulan

apa salahnya kalu labur duit skit beli chest freezer so susu boleh tahan 6 bulan..ingat nak amik gambar nak tampal kat sini kamera pulak ada problem..huhu
harga? dapat la rm650..kalu kat giant rm670 n rm690..berbaloi jugak la survey kat kedai elektrik dulu..hehe
brand media..jurujual tu cakap elba ada rm600 tapi customer ramai complain..so dia suggest brand ni..kira jadi la..penghantaran pun percuma.senang sket.hehe

mama pun dah beli mesin jahit baru..hehe
ni gara-gara nak jahit langsir kat ofis ayah hari tu..mak cakap kat ayah susah-susah sangat beli jela mesin mama jahitkan..hehe
so dapat la beli mesin jahit singer yang dah lama di idamkan dengan harga rm750. Lepas ni kene rajin-rajin la menjahit..hehe
siang tadi dah siapkan nursing cover tuk menyusu adam kat public..dah test tadi guna tapi adam ni sibuk duk main selak kain tu..berbaloi la mama buat besar sket.hehe dah tau dah anak mama sorang ni..

last week pergi PJ temankan ayah jumpa client ayah..mama jumpa kedai baby..best sangat-sangat coz kedai ni ada jual banyak barang-barang baby yang mama baca kat susuibu.com..sempat la mama sambar botol susu bumble bee rm38.90/8pcs..pastu dapat freegift 2pcs..seronoknya..pastu beli gak termometer kat watson rm20 je..hehe xde duit nak beli yang kat kedai baby tu rm138 kalu xsalah..cam xbaloi je mahal sangat coz banyak lagi barang nak kene beli kat adam..beli gak nappy liner..rm10.90..harga asal rm20.90..hehe seronok lagi dapat beli murah-murah ni..mama dah beli 2 cloth diapers coolababy..1 yang biasa dan 1 lagi yang bamboo..yang biasa tu ada  rashes sket sebab tu beli nappy liner ni..yang bamboo macam ok tapi sedikit mahal..ingat nak tambah la koleksi coz dah test..tapi..

nursery adam call..adam dah dapat masuk nursery tuk bulan 6..nak tak nak kene la bayar jugak tuk bulan 6 walaupun nak start letak bulan 7..xpela bayar walaupun xletak..huhu biarla mama jaga selagi mama ada ni..kalu xnak bayar lagi kira kene masuk waiting list semula..tu xsanggup tuh..huhu registration sekali deposit 2 bulan rm515..huhu bulan ni banyak gak belanja untuk adam..xpela..alhamdulillah rezeki tu ada tuk dia..

mama rasa dah ngantuk la..mau tido dulu..gud nite :p

No comments:

Post a Comment